Co je to homeopatie?

02.04.2013 11:25

Homeopatie je přírodní, velmi účinná léčebná metoda. Ve vyspělých státech světa představuje nejrozšířenější obor takzvané 'alternativní' medicíny. Cílem a posláním homeopatické léčby je obnovení zdraví a harmonie organismu.
Klasická homeopatie hledá a léčí příčiny všech potíží člověka a ne jen pouhé příznaky nemoci. Klasická homeopatie je holistický systém, tzn. léčí pacienta jako celek a respektuje vývoj člověka a jeho obtíží během celého života. Každý člověk se narodí s určitou konstitucí zděděnou po předcích a už v období prenatálního vývoje reaguje na podněty, které k němu prostřednictvím matky přicházejí. Léky se tedy vybírají nejen podle momentálního stavu, ale i podle příznaků, které danému onemocnění v minulosti předcházely. Neexistuje tedy určitý lék na konkrétní nemoc, ale lék pro člověka, který je nemocný.

Klasická homeopatie nekonkuruje alopatické medicíně ani jiným směrům v homeopatii. Nabízí pouze jinou možnost přístupu k potížím těm, kteří ji hledají. Klasická homeopatie se věnuje primárně chronickým onemocněním. Tam, kde jde akutně o život (například v případě úrazu, náhlé příhody, či jiného akutního onemocnění) je na místě alopatická léčba.